Serveis

Serveis

Què és el procés terapèutic?

El procés terapèutic comença quan una persona pren el primer contacte amb el terapeuta a la recerca d'ajuda per un problema concret que li ocasiona un trastorn o malestar. A partir d'aquest primer contacte amb el pacient, si escau, inicia la relació terapèutica i la teràpia. (Luis Oblitas, 2008

El procés terapèutic comença quan una persona pren el primer contacte amb el terapeuta a la recerca d'ajuda per un problema concret que li ocasiona un trastorn o malestar. A partir d'aquest primer contacte amb el pacient, si escau, inicia la relació terapèutica i la teràpia. (Luis *Oblitas, 2008)

Teràpia Individual Adults

La teràpia individual és aquella on la persona és sens dubte la protagonista d'aquest espai. Aquest tipus de teràpia és el més usual i s'encarrega de guiar a la persona a resoldre els problemes psicològics més comuns, entre el que solen estar l'ansietat, la depressió, complexitats de la vida i alguns trastorns com podria ser d'alimentació o personalitat.

Depressió
Estats d'ànim.
Duel i perduda
Trastorns de conducta alimentària
Síndrome del cuidador.

A vegades quan s'inicia un procés de teràpia individual és molt comuna que sorgeixi la necessitat d'integrar a la família com a part del procés terapèutic. Per exemple en trastorns de conducta alimentària, trastorns de personalitat es fa imprescindible.

És en la família on la persona inicia el seu desenvolupament cognitiu, afectiu i social, en ella s'estableixen les primeres relacions socials amb altres éssers humans. On es comença a desenvolupar una imatge d'un mateix i del món que a un li envolta. La seva estructura i les seves funcions han variat al llarg de la història i en l'actualitat coexisteixen múltiples formes familiars. De fet, la majoria de les persones viuen en una família, i la qualitat d'aquestes relacions influeix, en gran manera, en el desenvolupament de la seva identitat, la seva confiança i en la seva capacitat i recursos per a desembolicar-se en situacions noves i difícils.

Per tant dins dels meus serveis també s'ofereix Teràpia Familiar.

Teràpia Grupal Adults

Teràpia grupal, una ruta i tres camins.

Els desafiaments als quals s'enfronten els professionals de la salut mental, tant en l'àmbit de la prevenció com per al tractament de problemes psicològics són múltiples. Una de les alternatives que han sorgit amb gran èxit, la proporciona la teràpia de grupal. El procés grupal comporta avantatges específics d'aprenentatge que proporcionen tots els membres a través de l'empatia i el suport necessari.

La teràpia grupal és un espai compartit on aprendre de l'experiència, estimar l'impacte sobre uns altres i reconèixer un increment del sentit de benestar i de millora en la qualitat de vida. Un grup terapèutic és un gran sistema en el qual s'inclou a l'individu, al grup i a la societat en si mateixa i que conflueixen entre ells i és una de la gran riquesa que proporciona aquest tipus de teràpies.

Grups de suport
Cuidador Formal
Cuidador informal
Pèrdua o Duel